10 september 2024

Payhawk lanceert realtime budgetten en nieuwe kaarttypes om de uitgavencultuur van bedrijven te helpen verbeteren

 

Payhawk lanceert realtime budgetten en nieuwe kaarttypes om de uitgavencultuur van bedrijven te helpen verbeteren

  • Nieuwe innovaties om de verantwoording rond uitgavenbeheer te verbeteren met aanpasbare tools
  • Bijna de helft van de financieel managers wil prioriteit geven aan het verbeteren van de zichtbaarheid van uitgaven in hun organisatie, omdat dit anders vaak leidt tot budgetoverschrijdingen en verkeerde toewijzing van middelen

Amsterdam, 10 September 2024 - Payhawk, de toonaangevende wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer die bedrijven helpt bij het beheren van zakelijke betaalkaarten en betalingen in 32+ landen, kondigt vandaag de lancering van een aantal nieuwe innovaties aan als onderdeel van de 'Fall Editie'-productrelease.

Internationaal opererende bedrijven staan voor grote uitdagingen bij het beheren en controleren van bedrijfsuitgaven van teams in verschillende regio's. 43% van de financiële leiders wil prioriteit geven aan het verbeteren van de zichtbaarheid van uitgaven in hun organisatie*, omdat dit anders vaak leidt tot budgetoverschrijdingen, verkeerde toewijzing van middelen en problemen bij het handhaven van het uitgavenbeleid.

“Het beheren van bedrijfsuitgaven van teams in verschillende regio's kan een ontmoedigende taak zijn, die vaak leidt tot inefficiëntie en een gebrek aan zichtbaarheid die effectief financieel beheer belemmert”, zegt Hristo Borisov, CEO en medeoprichter van Payhawk. “Onze nieuwste innovaties pakken deze uitdagingen direct aan door budgethouders, financiële teams en werknemers real-time inzichten en tools te bieden die zijn afgestemd op hun behoeften. Door krachtige functies te integreren, zoals het realtime bijhouden van budgetten en het uitbreiden van onze proactieve kaartcontrolefuncties, helpen we bedrijven om het risico op overbesteding te verkleinen en hun financiële processen te stroomlijnen. Deze release geeft bedrijven de flexibiliteit en controle die ze nodig hebben om een sterke, verantwoordelijke uitgavencultuur op te bouwen.”

Met nieuwe innovaties stelt Payhawk financiële teams in staat om de uitgavencultuur van hun bedrijf op te bouwen door verantwoording en weloverwogen beslissingen te stimuleren. Met meer dan 15 nieuwe functies als onderdeel van de Fall Edition release, zijn enkele hoogtepunten:

  • Budgetten in realtime - Een gloednieuwe functie waarmee financiële teams en budgethouders in organisaties realtime overzicht krijgen van het gebruik van budgetten, wat leidt tot snellere besluitvorming en meer verantwoording.
  • Een kaart voor ieder doel - De slimme Visa-debet- en creditcards van Payhawk, waarmee bedrijven hun kaartuitgaven effectief kunnen beheren, zijn nu verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Gebruikers kunnen nu extra controles en regels toevoegen om een kaart samen te stellen voor elke zakelijke behoefte. Van virtuele kaarten voor eenmalig gebruik tot abonnementskaarten die beperkt zijn tot een specifieke leverancier of project en reiskaarten met aangepaste activeringsperioden, financiële teams profiteren van nog meer maatwerk en controle.
  • Snellere goedkeuring en beoordeling - Versnel de goedkeuring van onkostenverzoeken en de beoordeling van facturen door direct samen te werken met de relevante belanghebbenden bij wie de uitgaven plaatsvinden.
  • Sage Intacct - Payhawk is nu beschikbaar op één van de meest toonaangevende boekhoudsystemen ter wereld, Sage Intacct. Payhawk heeft een live integratie geïntroduceerd voor real-time reconciliatie en een always-on master data sync.

Bewezen impact in verschillende sectoren

  • De innovatieve oplossingen van Payhawk hebben al bewezen de bedrijfsvoering in verschillende sectoren te verbeteren. Bijvoorbeeld: 
    Discordia, het grootste logistieke bedrijf van Bulgarije, dat actief is in meer dan 70 landen, heeft de verwerkingstijd van onkosten aanzienlijk verkort en de productiviteit met 4x verhoogd sinds ze Payhawk gebruiken. Deze toename in efficiëntie is een belangrijke factor in de ambitieuze plannen om hun aantal chauffeurs in de komende zes jaar te verviervoudigen.
  • Daarnaast heeft DGB Group, projectontwikkelaar van hoogwaardige en grootschalige, natuur- en biodiversiteitsprojecten, sinds de ingebruikname van Payhawk, de tijd voor het afsluiten van de maand kunnen halveren. Ook hebben zij hun financiële personeel efficiënter kunnen inzetten, waardoor ze meer tijd hebben voor strategische taken.
  • Parkos, de online marktplaats voor het vinden van de beste parkeerplaatsen bij luchthavens, heeft dankzij de naadloze integraties die Payhawk aanbiedt, hun handmatige boekhouding volledig kunnen automatiseren. Zij kunnen daardoor meer tijd besteden aan het toevoegen van waarde aan de doelen van het bedrijf.

Kijk hier voor meer informatie over de Fall Edition van Payhawk.