08 augustus 2024

Payhawk breidt samenwerking Marqeta uit om fraude te bestrijden met Advanced Card Controls

 

Payhawk breidt samenwerking Marqeta uit om fraude te bestrijden met Advanced Card Controls

De Advanced Card Controls van Payhawk, mogelijk gemaakt door Marqeta, stellen bedrijven in staat om betalingsbeleid uit te rollen over hun zakelijke betaalkaarten en zo uitgavenoverschrijdingen te beperken.

Amsterdam - 8 augustus 2024: Payhawk, de wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer, heeft zijn samenwerking met Marqeta uitgebreid om fraude en misbruik van bedrijfsgelden aan te pakken met behulp van Advanced Card Controls. Marqeta is een wereldwijd kaartuitgifteplatform die enkele van de meest innovatieve embedded finance-oplossingen van het moment aanbiedt. De Advanced Card Controls zijn beschikbaar in alle 32 landen die Payhawk bedient met premium Visa debit- en creditcards. Deze nieuwe oplossing biedt Payhawk gebruikers extra veiligheid en gebruiksgemak voor het beheer van bedrijfsuitgaven.

"De samenwerking van Payhawk met Marqeta maakt het voor bedrijven eenvoudig om geavanceerde controles uit te voeren op alle debit- en creditcards die in één van de 32 Payhawk landen zijn uitgegeven", zegt Hristo Borisov, CEO en medeoprichter van Payhawk. " We streven ernaar om voortdurend nieuwe technologie te ontwikkelen die uitgebreide aanpassingsmogelijkheden biedt zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring. Onze geavanceerde Advanced Card Controls technologie maakt dat financiële teams controle houden over kaartuitgaven."

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat alle bedrijfsuitgaven compliant zijn. Ondanks het feit dat ze hun uitgavenbeleid nauwkeurig in kaart hebben, beschikken veel financiële teams niet over de capaciteit om dit beleid effectief te controleren en te handhaven, waardoor ze kwetsbaar worden voor fraude.

In vergelijking met traditionele aanbieders zijn de slimme Visa debit- en creditcards van Payhawk voorzien van een ingebouwd uitgavencontrolebeleid en geautomatiseerde goedkeuringsprocessen. Deze zijn ontwikkeld om financiële teams controle te geven over uitgaven, zonder de werknemers te belemmeren die die uitgaven nou eenmaal moeten doen in het uitvoeren van hun werk.  Marqeta ondersteunt en vereenvoudigt processen, waardoor het voor bedrijven veel gemakkelijker wordt om medewerkers uitgaven te laten doen die in lijn zijn met het beleid en de bedrijfsdoelstellingen. Hierdoor wordt het bestrijden van fraude, het garanderen van compliance en het verbeteren van operationele efficiëntie nog eenvoudiger.


Bedrijven die de slimme betaalkaarten van Payhawk gebruiken, kunnen nu extra controles instellen, waaronder beperkingen voor verkopers, winkelierscategorieën, tijd, dag, land en regio, evenals het reguleren van uitgavenplafonds, geldautomaatopnames, online betalingen en geldaanvragen. 


"Het nauwkeurig bijhouden en beheren van personeelsuitgaven is een essentieel onderdeel van elk bedrijf, maar het is ook een potentiële kwetsbaarheid", zegt Marcin Glogowski, SVP, Managing Director Europe en UK CEO bij Marqeta. "Bij Marqeta creëren we door het gebruik van open API's op maat gemaakte kaartproducten op aanvraag. Deze API’s monitoren uitgaven in real-time om zo fraude te minimaliseren en ervoor te zorgen dat medewerkers uitgaven kunnen doen. Onze samenwerking met Payhawk is een stap in de toekomst van uitgavenbeheer gebaseerd op robuuste fraudepreventie, compliance, efficiëntie en naadloze aanpassing."

Klik hier voor meer informatie over de geavanceerde kaartcontroles van Payhawk.