18 juni 2024

Eerste discretionair mandaat voor actief beheerd digital assets fonds in Europa

 

Eerste discretionair mandaat voor actief beheerd digital assets fonds in Europa 

M11 Funds verwelkomt Tresor Capital in M11 Liquid Token Fund 
 

Amsterdam, 18 juni - M11 Funds, de asset manager die gereguleerde, actief beheerde beleggingsfondsen in digital assets aanbiedt, heeft als eerste in Europa een vermogensbeheerder aan boord gebracht in een actief beheerd, institutioneel digital assets fonds. M11 Funds heeft een discretionair mandaat verkregen van investment boutique Tresor Capital. Met het verkrijgen van dit mandaat bevestigt M11 Funds het strategisch belang voor vermogensbeheerders om digital assets als specialistisch onderdeel in hun portefeuilles op te nemen. 

Het feit dat een fonds dat in digital assets investeert, discretionaire mandaten kan opnemen, vormt een belangrijke mijlpaal voor de vermogensbeheersector. Het was tot zeer recent niet mogelijk voor een vermogensbeheerder om digital assets op te nemen in een portefeuille. Als asset manager gespecialiseerd in actief beheerde digital assets, biedt M11 Funds als eerste in Europa vermogensbeheerders toegang tot deze snelgroeiende beleggingscategorie. 

Martijn van Veen, Managing Director & Partner, M11 Funds: “Tot voor kort konden traditionele beleggers geen actief beheerde digital assets opnemen in hun portefeuille. Wij zijn er trots op dat we daar als eerste verandering in hebben gebracht en blij dat we bij kunnen dragen aan de ambities van Tresor Capital met het M11 Liquid Token Fund. Bovendien hebben meer vermogensbeheerders bij ons aangegeven het fonds op korte termijn op te gaan nemen in de modelportefeuille. Met name in Zwitserland zien we snelle ontwikkelingen op dit gebied. Digital assets zijn binnen een paar jaar niet meer weg te denken als onderdeel van de portefeuille.” 

Erik Klinkers, Managing Partner, Tresor Capital: “We zijn blij het M11 Liquid Token Fund aan te kunnen bieden in de portefeuilles van geïnteresseerde cliënten. Na jaren vooronderzoek en kennisvergaring zijn we er volledig van overtuigd dat we de beste partner hebben gevonden. Onze ambitie is en blijft om unieke investeringen toegankelijk te maken in vermogensbeheer. Wij geloven in de blockchaintechnologie, maar zijn geen specialist op dit gebied. Om hier succesvol in te kunnen beleggen, moet je samenwerken met een gespecialiseerde partij zoals M11 Funds; net zoals wij gespecialiseerd zijn in familieholdings en compounders.” 

Over het M11 Liquid Token Fund 
Het M11 Liquid Token Fund is een van de eerste actief beheerde en gereguleerde fondsen voor institutionele beleggers in liquide digital assets in Europa, ontworpen met het specifieke doel om vermogensbeheerders te kunnen faciliteren. M11 Funds slaat hiermee de brug tussen de traditionele vermogensbeheersector en de wereld van digital assets. Sinds de aanvang van het fonds in mei 2023 is het dusdanig snel gegroeid in omvang, dat het nu in staat is om ook discretionaire mandaten van vermogensbeheerders te verwerven.  

Het alternatieve beleggingsfonds wordt onder AIFMD-vergunning aangeboden en werkt vanuit een combinatie van een fundamentele en event-driven (profiteren van specifieke gebeurtenissen) strategie, resulterend in een geconcentreerde portefeuille bestaande uit de meest veelbelovende assets. Gedurende het 1e jaar noteerde M11 Funds een verzesvoudiging van het beheerd vermogen van het fonds en realiseerde het een rendement van bijna 100%.