06 juni 2024

Omzetgroei Payhawk van 126% in Q1 dankzij maatwerk in het beheer van wereldwijde bedrijfsuitgaven

Omzetgroei Payhawk van 126% in Q1 dankzij maatwerk in het beheer van wereldwijde bedrijfsuitgaven

  • De strategie van de fintech-unicorn Payhawk voor wereldwijd beheer van bedrijfsuitgaven, waarin zij beogen meer maatwerk te bieden voor grotere bedrijven, bewijst zijn succes.
  • De ARR-inkomsten stegen met 120% ten opzichte van vorig jaar in het eerste kwartaal en het behoud van netto-inkomsten bedroeg 160%
  • De nieuwe product release van deze zomer omvat een reeks nieuwe tools om het aanpassen van zakelijke uitgavenprocessen eenvoudiger te maken

Amsterdam, 6 juni 2024 - Payhawk, de wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer die bedrijven helpt bij het beheren van zakelijke betaalkaarten, crediteurenbeheer en declaraties en terugbetalingen in meer dan 32 landen, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van Q1 2024. In het eerste kwartaal groeide de omzet van Payhawk met 126% ten opzichte van vorig jaar, grotendeels dankzij de focus op maatwerk om tegemoet te komen aan de complexe uitdagingen van financiële teams bij grote ondernemingen. Ook lanceerde Payhawk in hun meest recente product release functionaliteiten die flexibiliteit bieden in de manier waarop bedrijven uitgaven beheren.

Cijfers van Payhawk in Q1 

De wereldwijde Q1-resultaten van Payhawk lieten groei zien in alle verkoopkanalen dankzij het toepassen van maatwerk strategieën en technologie die is afgestemd op het oplossen van de uitdagingen van grotere ondernemingen:

  • Inkomsten: Vanaf maart 2024 bedroeg Payhawk's Q1 inkomstengroei wereldwijd 86% jaar-op-jaar. De Benelux noteerde een stijging van 126% in Q1 op jaarbasis en is nu goed voor 17% van de totale inkomsten van de fintech. Payhawks ARR-groei voor Q1 op jaarbasis was wereldwijd 85%. De groei van de ARR (annual recurring revenue) in Q1 ten opzichte van vorig jaar in de Benelux was 120%.
  • Klanten: Het totale aantal klanten groeide met 58% op jaarbasis, met een groei van 92% op jaarbasis in de Benelux. De netto-inkomsten uit nieuwe klanten in 2023 was 141% wereldwijd en 160% in de Benelux regio.
  • Personeel: Het totale aantal medewerkers groeide met 29% op jaarbasis tot een totaal aantal van 305 medewerkers wereldwijd. Tegen het einde van het jaar verwacht Payhawk Benelux nog eens door te groeien met een additionele 38% voor 2024.

Top-3 uitdagingen in uitgavenbeheer

De top drie uitdagingen op het gebied van uitgavenbeheer, waarmee grote bedrijven (5.000-25.000+ werknemers) worden geconfronteerd, zijn: 1) de complexiteit die wordt gecreëerd door reconciliatie, 2) ineffectieve software en 3) menselijke fouten. Bovendien bestaan er voor bedrijven die internationaal actief zijn, verschillende betalingsnormen, valuta en systemen in verschillende rechtsgebieden, evenals verschillen in boekhoud- en rapportagevereisten. Ondernemingen moeten ook de uitgaven van het hele bedrijf onder controle houden, wat vrijwel altijd leidt tot een wirwar aan regels en beleid voor goedkeuring van bedrijfsuitgaven. Dit vereist dat de financiële afdeling van zo’n groot bedrijf rekening houdt met al die verschillende afdelingen, managementlagen, land- of regiospecifiek beleid, enzovoort bij het vormgeven van hun goedkeuringsworkflows, iets waar Payhawk zich met haar nieuwe release sterk op onderscheidt.

Complexiteit op eenvoudige wijze beheren

De nieuwe Payhawk Summer Editie ‘24 productrelease pakt deze problemen aan door financiële teams in staat te stellen deze complexiteit eenvoudig te beheren. Ze kunnen het platform aanpassen aan de behoeften en vereisten van alle wereldwijde entiteiten met een alles-in-één oplossing die wereldwijde transparantie in uitgaven biedt. Nieuw toegevoegde functies zijn onder andere een geavanceerde Workflow Designer met een eenvoudige UX waarmee complexe workflows voor goedkeuring van uitgaven eenvoudig kunnen worden gemaakt, en een Accounting Template Builder waarmee boekhoud- en rapportagegegevens eenvoudig kunnen worden geëxporteerd.

Enkele hoogtepunten:

  • Workflow Designer - Goedkeuringsworkflows vormen de kern van uitgavenbeheer en bieden bedrijven zichtbaarheid in- en controle over bedrijfsuitgaven. De Workflow Designer maakt gebruik van no-code technologie en kan de controle en efficiëntie verhogen met volledig geautomatiseerde paralelle en sequentiële volledig aanpasbare goedkeuringsstappen. 
  • Accounting Template Builder - Met zoveel beschikbare ERP's en boekhoudsystemen kan Payhawk met de Accounting Templates en de nieuwe Builder inspelen op die systemen die CSV- of Excel-import ondersteunen. Klanten kunnen de exportsjablonen tot in de kleinste details aanpassen aan hun behoeften. Elk boekhoudsjabloon kan worden gebouwd en bewerkt binnen het Payhawk-platform met behulp van regels, functies en opmaakopties.
  • Integratie met American Express [alleen VS] - Payhawk werkt samen met American Express om Amerikaanse Business en Corporate Card-leden de mogelijkheid te bieden virtuele kaarten uit te geven met ingebouwde uitgavencontroles en bedrijfsuitgaven wereldwijd te beheren - en dat allemaal inclusief de rewards van de in aanmerking komende American Express Cards bij het doen van virtuele kaartbetalingen.