M11 Funds kijkt terug op succesvol eerste jaar van M11 Liquid Token Fund

 

M11 Funds kijkt terug op succesvol eerste jaar van M11 Liquid Token Fund

Amsterdam, 29 mei – M11 Funds, de asset manager die gereguleerde, actief beheerde beleggingsfondsen in digital assets aanbiedt, viert na het behalen van eerdere successen nu het eenjarig bestaan van zijn Liquid Token Fund; een van de eerste actief beheerde en gereguleerde ‘institutional grade’ beleggingsfondsen in liquide crypto-assets in Europa.

Sinds de lancering van het M11 Fund Liquid Token Fund in mei 2023 biedt M11 Funds institutionele beleggers en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in deze opkomende digitale assetklasse.

Het succes van het fonds is mede te danken aan de toenemende rendementen en de aandacht onder investeerders in Nederland en Zwitserland. Gedurende het eerste jaar noteerde M11 Funds een verviervoudiging van het beheerd vermogen van het fonds en realiseerde het een rendement van 100%. Hiermee behaalde het fonds een ruime outperformance op de Ethereum-benchmark, een benchmark voor veel beleggingen in digital assets.

Martijn van Veen, Managing Director & Partner, M11 Funds: “Ik ben enorm trots op de behaalde prestaties van het fonds in het afgelopen jaar. Door de omvang van het fonds te verviervoudigen hebben we laten zien dat we een toonaangevend fonds zijn in de portfolio’s van onze investeerders. We hebben bewezen dat we een mooi fondsrendement kunnen realiseren in deze snel opkomende digital assetklasse, ongeacht de marktomstandigheden. Dit is een extra stimulans voor ons om het fonds te blijven ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat het Liquid Token Fund op deze manier waarde kan blijven bieden aan vermogensbeheerders, family offices en institutionele beleggers.”

Het fonds valt onder het AIFMD-regime en heeft de SICAV-status, is open-ended en wordt openbaar verhandeld, waardoor institutionele beleggers digital assets kunnen verhandelen ongeacht de marktomstandigheden. Daarmee voldoet het fonds aan alle huidige en toekomstige regelgevingen rondom AML/KYC/KYT.

Naast de stijgende populariteit onder investeerders heeft het fonds ook erkenning gekregen van toonaangevende prijzen in de industrie.  De EuroHedge Awards nomineerde het M11 Liquid Token Fund voor nieuw fonds van het jaar 2023.