25 april 2024

Payhawk sluit zich aan bij American Express SyncTM

Payhawk sluit zich aan bij American Express SyncTM

De samenwerking tussen Payhawk en American Express SyncTM biedt gebruikers nog meer manieren om internationale zakelijke uitgaven te beheren en verwerken. Dit komt boven op de voordelen [1] die klanten van American Express® Business- of Corporate Cards al krijgen.

Amsterdam, donderdag 25 april 2024 - Payhawk, een wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer voor binnenlandse en internationale bedrijven die actief is in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, kondigde vandaag een nieuwe integratie aan met American Express. Hiermee kunnen de gebruikers van Amerikaanse Business en Corporate Cards virtuele kaarten uitgeven met ingebouwde controle op uitgavenbeheer, terwijl ze de voordelen benutten van zakelijke uitgaven met American Express Cards. Om deze samenwerking te realiseren neemt Payhawk deel aan het American Express Sync Commercial Partner Program. De samenwerking is een mooie aanvulling op de al bestaande samenwerking die Payhawk heeft met VISA in (etc. etc.) en biedt met name uitkomst voor alle zakelijke klanten van Payhawk die actief zijn in de VS en daar bijvoorbeeld al werken met zakelijke betaalkaarten van American Express. 

Hristo Borisov, CEO van Payhawk licht de voordelen rondom de samenwerking en gebruiksvriendelijkheid toe: "We werken samen met American Express om onze klanten toegang te geven tot de uitmuntende controle, de verbeterde beveiliging en de efficiëntie van cashflowbeheer die virtuele American Express-kaarten bieden. American Express biedt ook de mogelijkheid om financiële activiteiten te stroomlijnen en te automatiseren in de crediteurenadministratie door te integreren met het ERP-systeem naar keuze.” 

Dankzij deze integratie kunnen Payhawk-klanten met een American Express Card gebruik maken van:

  • Het managen van uitgaven door virtuele American Express betaalkaarten vanuit Payhawk uit te geven. Deze zijn voorzien van ingebouwd uitgavenbeheer en gekoppeld aan de fysieke American Express cards.
  • De rewards die American Express biedt wanneer je zakelijke betalingen doet met de  virtuele betaalkaarten van Payhawk.
  • Tijdbesparing op handmatige boekhoudtaken door geautomatiseerde onkostendeclaraties en ontvangstbewijzen op virtuele kaarten.
  • Direct inzicht in transacties van gekoppelde American Express- en Payhawk’s virtuele betaalkaarten.
  • Het versnellen van de administratie door alle virtuele transacties in real-time te synchroniseren met het ERP-systeem.

Inschrijving is verplicht en er kunnen kosten aan verbonden zijn. Ga voor meer informatie naar https://payhawk.com/en-us/integration/amex 

1] Niet alle kaarten komen in aanmerking voor rewards. Voorwaarden en beperkingen verschillen per type betaalkaart.