09 april 2024

Zanders neemt RiskQuest over, groeit naar 450 medewerkers en breidt dienstverlening uit

Zanders neemt RiskQuest over, groeit naar 450 medewerkers en breidt dienstverlening uit 

 

Utrecht, 9 april 2024 – Zanders, het wereldwijd opererende financiële adviesbureau, heeft vandaag de succesvolle overname aangekondigd van RiskQuest, een toonaangevend Nederlands risicoadviesbureau. De strategische stap volgt op de eerdere overnames van Optimum Prime in januari en Fintegral vorig jaar in juli, waarmee Zanders zijn positie binnen de Europese markt verder verstevigt. De recente acquisitie laat de gedeelde ambitie van beide bedrijven zien om te blijven innoveren en maakt de weg vrij voor uitbreiding van de dienstverlening. Het bundelen van krachten vergroot de marktinvloed met een sterker gecombineerd risicoadviesteam dat zich richt op financiële en niet-financiële risico's. 

Laurens Tijdhof, CEO en Managing Partner van Zanders, zegt: “We zijn er erg trots op om RiskQuest te mogen verwelkomen in de Zanders-familie. Deze overname bewijst opnieuw onze toewijding om een breder service- en productportfolio te bieden aan onze internationale klantenbasis. RiskQuest's sterke aanwezigheid in Nederland en hun diepgaande expertise op het gebied van kredietrisico, ESG en financieel-economische criminaliteit (FEC) sluiten naadloos aan op onze visie en onderstrepen ons commitment aan het leveren van innovatieve diensten en oplossingen.”  

Het van oorsprong Nederlandse Zanders, dat in de afgelopen drie fiscale jaren is gegroeid met 25% CAGR (jaarlijks samengesteld groeipercentage), heeft een focus op treasury en risk en bedient klanten in meer dan 40 landen wereldwijd. Met deze laatste uitbreiding versterkt Zanders niet alleen zijn mogelijkheden om de financiële prestaties van klanten te optimaliseren, maar versterkt het ook zijn expertise op het gebied van financieel en niet-financieel risicobeheer. Met een team van ongeveer 450 mensen en een bewezen internationaal trackrecord, gaan de gecombineerde bedrijven een nieuwe groeifase in. De overname van een robuuste softwareoplossing leidt ook tot verdere verbreding van het cloud-based softwareaanbod van Zanders. 

Hans Heinz, Partner en oprichter van RiskQuest, toont zich zeer enthousiast over de overname en zegt: “Door onze krachten te bundelen met Zanders, waarmee we zowel onze cultuur als waarden delen, openen we mooie mogelijkheden om onze producten verder op te schalen, vooral met betrekking tot Open Banking. Samen worden we marktleider op het gebied van Financial Risk Management. We kunnen onze adviesactiviteiten internationaal uitbreiden binnen de FEC- en ESG-domeinen en nieuwe diensten rond GenAI en Responsible AI blijven ontwikkelen.” 

Met de overname van RiskQuest breidt Zanders, waarvan het hoofdkantoor in Utrecht is gevestigd, zijn wereldwijde bereik uit naar 11 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de VS en Azië. Het RiskQuest-kantoor in Amsterdam zal blijven functioneren als hub voor samenwerking en innovatie. Dit vergroot de gecombineerde capaciteit om lokale ondersteuning en expertise te bieden aan klanten in de regio.