03 april 2024

Partnify haalt half miljoen op om nieuwe standaard te zetten voor bedrijfssamenwerkingen

Partnify haalt half miljoen op om nieuwe standaard te zetten voor bedrijfssamenwerkingen 

 

Zwolle, 3 april 2024 – Partnify heeft een investering van €500.000 opgehaald. Het businessplatform centraliseert de samenwerking tussen bedrijven door ze online samen te brengen in een schaalbare cloud-omgeving. De financiering wordt geleid door twee voormalige oprichters van Embrace Cloud, het sociale intranet voor onder andere overheidsinstellingen. Ook verschillende succesvolle oprichters van Nederlandse startups, waaronder GO Sharing oprichter Raymon Pouwels, stappen in. 

MKB-bedrijven schakelen steeds vaker projectmatig externe expertise in, om zo meer kennis en vaardigheden bij hun organisatie te betrekken. Door een veranderende arbeidsmarkt en het steeds vaker uitbesteden van werkzaamheden, willen opdrachtgevers grip kunnen houden op extern lopende projecten. Opdrachtnemers, zoals freelancers en bureaus, zoeken naar de makkelijkste en efficiëntste manier om samen te werken, zonder lange offertetrajecten. Op dat snijvlak werd Partnify opgericht door vier jonge ondernemers. 

“Als MKB’er ben je vaak extern op zoek naar expertise die je niet zelf in huis hebt,” zegt Jens Visser, oprichter van Partnify. “Maar in een markt waar steeds meer bedrijven zich als dienstverlener aanbieden is het vinden en selecteren van de juiste partner en het samenwerken steeds lastiger. Daarnaast worden opdrachtnemers steeds meer geconfronteerd met randzaken, terwijl ze juist zoveel mogelijk tijd aan betaalde opdrachten willen spenderen. Het resultaat is dat het mkb niet altijd de juiste oplossing krijgt en dienstverleners interessante opdrachten mislopen.” 

Samenwerken op één platform 
Inmiddels hebben ruim 200 bedrijven zich aangemeld bij het platform van Partnify. Met behulp van innovatieve software zorgt Partnify ervoor dat het hele proces rond een samenwerking via één platform plaatsvindt. Door onderdelen te automatiseren kunnen projecten sneller worden uitgerold en de kosten om tot een samenwerking te komen en deze te begeleiden teruggedrongen. Het platform faciliteert het feedback-, goedkeurings- en uitbetalingsproces, waar verschillende werknemers aan gekoppeld kunnen worden. Daarnaast is het Partnify platform een online ontmoetingsplaats waar bedrijven nieuwe connecties leggen, hun netwerk uitbreiden en nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren. 

Complexiteit verminderen 
De ‘seed’-investering is afkomsting van tien ‘angel’-investeerders, waaronder twee voormalige oprichters van Embrace Cloud. Daarnaast legt Raymon Pouwels in, voormalig oprichter van GO Sharing, alsmede enkele andere oprichters van succesvolle startups uit het binnen- en buitenland. Het vertrouwen van de investeerders in Partnify komt vooral voort uit gedeelde ervaring rond het samenwerken met derde partijen. 

“Ik ben verheugd bij te kunnen dragen aan de groei van Partnify. Samenwerken op projectbasis zie ik als de toekomst voor het MKB. Maar om daar het meeste uit te halen moet de complexiteit afnemen. Effectiviteit is wat voorop moet staan en dat is precies wat ik terugzie in het platform van Partnify,” zegt Raymon Pouwels, voormalig oprichter GO Sharing en huidig CCO umob.