21 maart 2024

M11 Funds markeert groei met aanzienlijke outperformance

 

M11 Funds markeert groei met aanzienlijke outperformance

Amsterdam, 21 maart 2024 - M11 Funds, de asset manager die gereguleerde, actief beheerde, beleggingsfondsen in digital assets aanbiedt, laat een aanzienlijke groei zien. Groei die wordt versneld door de outperformance van het Liquid Token Fund, een van de eerste actief beheerde en gereguleerde ‘institutional-grade' beleggingsfondsen in liquide crypto-assets in Europa. 

In het eerste jaar sinds de oprichting heeft het fonds een netto-rendement op jaarbasis behaald van 135% en is het beheerd vermogen (AUM) verviervoudigd. Het fonds heeft een aanzienlijke outperformance ten opzichte van Ethereum, een benchmark voor veel beleggingen in digital assets. 

De groei in omvang van het fonds komt voornamelijk door de instroom van beleggers, met name uit Nederland en Zwitserland, die allocatie zoeken naar digital assets en dat willen doen in een gereguleerd fonds. Dit sluit aan op de internationale trend dat deze assetklasse meer dan ooit in de belangstelling staat sinds de spot Bitcoin ETF is goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder, SEC. De zeer gunstige resultaten van M11 Funds heeft een aantal Europese asset managers en vermogensbeheerders geïnspireerd om zich de afgelopen maanden in te schrijven bij het fonds. 

In lijn met bovengenoemde groei en de erkenning dat digital assets een essentiële beleggingscategorie aan het worden zijn, was het Liquid Token Fund van M11 Funds genomineerd voor Nieuw Fonds van het Jaar tijdens de prestigieuze EuroHedge Awards ceremonie eind februari in Londen. 

Martijn van Veen, Managing Director & Partner, M11 Funds: "Ons fonds biedt professionele beleggers de zekerheid van een volledig gereguleerd kader als zij willen alloceren naar digital assets. De populariteit van het fonds is ook gebaseerd op de verdubbeling van de waarde van het fonds in minder dan een jaar tijd; dit dankzij ons actieve beheer waardoor wij in staat zijn rendement te realiseren ongeacht de richting waarin de markt zich beweegt.  M11 Funds biedt institutionele beleggers een volledige gereguleerde omgeving om voor hun cliënten digital assets op te nemen in hun portfolio en daarmee toegang te hebben tot deze beleggingscategorie.” 

Als een van de eerste gereguleerde en actief beheerde fondsen in liquide digital assets, wordt het Liquid Token Fund beheerd als elk ander long/short alternatief beleggingsfonds. De belangrijkste doelstelling van het fonds is om sterke bovengemiddelde absolute rendementen te genereren over een periode van 3+ jaar, ongeacht de marktrichting. Het fonds biedt een hedge tegen ‘tailrisk-events' en legt sterk de nadruk op het vermijden van grote dalingen. Daarmee geeft M11 Funds institutionele beleggers toegang tot een innovatieve, aantrekkelijke en veelgevraagde beleggingscategorie, ondersteund door de expertise en ervaring van het bredere Maven 11 team. 

Het fonds valt onder het AIFMD-regime en heeft de SICAV-status, is open-ended en wordt openbaar verhandeld, waardoor institutionele beleggers digital assets kunnen kopen, verkopen en aanhouden in de custody-omgeving van hun voorkeur.  

___________________________________________________________________________________