01 februari 2024

Payhawk verkrijgt EMI-licentie (Electronic Money Institution) in het Verenigd Koninkrijk en verwelkomt ervaren managers

Payhawk verkrijgt EMI-licentie (Electronic Money Institution) in het Verenigd Koninkrijk en verwelkomt ervaren managers 

  • Payhawk, de wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer, heeft nu een licentie als Electronic Money Institution (EMI) in het Verenigd Koninkrijk.
  • De Financial Conduct Authority (FCA) heeft de EMI-licentie toegekend na een uitgebreide due diligence naar de compliance, financiële en operationele processen van Payhawk.
  • Payhawk verwelkomt verschillende nieuwe leidinggevenden binnen het bedrijf, waaronder een General Counsel, Chief Compliance Officer en Vice President of Payments & Operations.

Amsterdam, donderdag 1 februariPayhawk, de wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer, heeft nu een licentie als Electronic Money Institution (EMI) in het Verenigd Koninkrijk. De FCA heeft de licentie verleend na uitgebreid onderzoek naar de compliance, financiële en operationele processen van Payhawk. De nieuwe EMI-licentie in het Verenigd Koninkrijk stelt Payhawk in staat om direct elektronisch geld uit te geven, digitale betalingen te faciliteren en kaartuitgifte- en betaaloplossingen te bieden aan nieuwe en bestaande klanten in het Verenigd Koninkrijk.

Naast de EMI-licentie in het Verenigd Koninkrijk heeft Payhawk een EMI-licentie voor de EER (Europese Economische Ruimte), is het een van de belangrijkste leden van Visa Europe, is het geaccrediteerd door het Technology Accreditation programma van ICAEW en heeft Payhawk PCI DSS Level 1-, SOC 2- en ISO 27001-certificeringen behaald.

"We zijn verheugd met deze nieuwe mijlpaal in onze reis om het beheren van zakelijke betalingen gemakkelijk te maken - voor iedereen," zegt Hristo Borisov, CEO en mede-oprichter van Payhawk. "Het sterke product-DNA van ons bedrijf stelt ons in staat om snel nieuwe functies van hoge kwaliteit te lanceren voor onze klanten, en de nieuwe EMI-licentie voor Groot-Brittannië ontsluit nieuwe mogelijkheden voor ons. Door meer van het betalingsproces voor onze klanten te controleren, kunnen we de infrastructuur optimaliseren en beter aan de behoeften van onze klanten voldoen - wat de ontwikkelingssnelheid en innovatie verder versnelt. Dit is een belangrijke stap in onze ambitie om wereldwijd het voorkeursbedrijf voor uitgavenbeheer te worden door onze geavanceerde software te combineren met gereguleerde betalingsdiensten," vervolgt Hristo.

In de afgelopen maanden heeft Payhawk verschillende managers aan zijn team toegevoegd met een mooie staat van dienst. Hristo Borisov: "We zijn blij om Gareth Walsh, een voormalig leidinggevende bij SumUp, te verwelkomen als Group Chief Compliance Officer. Maor Fishman, die bij onze groep is gekomen als General Counsel van Checkout.com, waar hij de rol van Deputy General Counsel vervulde, en Pedro Batista, die verantwoordelijk is voor onze gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk als Chief Executive Officer van Payhawk Financial Services UK, en tevens verantwoordelijk is voor Payhawks wereldwijde divisie Payment & Operations."

Pedro Batista voegt hieraan toe: "We zijn er bijzonder trots op dat we onze e-money licentie in het Verenigd Koninkrijk hebben ontvangen en het vertrouwen hebben gekregen van de FCA, een van de hoogste benchmarks van toezichthouders wereldwijd. Dit bevestigt onze toewijding aan het leveren van gereguleerde financiële diensten van de hoogste standaard."