18 juli 2023

Topicus en Five Degrees transformeren de Financiële Sector

Topicus en Five Degrees transformeren de Financiële Sector met Baanbrekende Banktechnologie Oplossingen

 
 
 

Amsterdam, dinsdag 18 juli 2023 - Na de succesvolle overname van Five Degrees door Topicus zijn de krachten gebundeld om kant-en-klare bancaire tech-stacks aan te bieden die de strijd aangaan met gevestigde technologieleveranciers in de sector.  

Topicus en Five Degrees spraken hun ambitie uit op het kantoor van Five Degrees tijdens een recent netwerkevent. Tijdens het event was Sabyasachi Sengupta van ABN AMRO Bank keynote spreker en Topicus CEO Daan Dijkhuizen ging dieper in op de strategische koers.  

De primaire strategische focus ligt op verticale marktoplossingen, beter bekend als FinTech-stacks, binnen deze markt. Deze volledig geïntegreerde end-to-end oplossingen zijn ontworpen om specifieke bedrijfsdomeinen te ondersteunen. De initiële uitrol zal zich richten op Retail Lending, met uitgebreide stacks die het hele bankenlandschap zullen bestrijken, zoals private banks, hypotheekbanken, mobile-only banken en commerciële banken. 

Topicus is al lange tijd een vertrouwde leverancier van bancaire technologie voor gevestigde banken, maar de overname van Five Degrees brengt verticale oplossingen dichter bij de bancaire kernfuncties die essentieel zijn voor bedrijfskritische activiteiten. Deze integratie maakt naadloze afstemming mogelijk tussen gespecialiseerde oplossingen en essentiële bancaire functies in de hele organisatie, waardoor de efficiëntie toeneemt. 

Financiële instellingen (FSI's) kunnen aanzienlijke voordelen halen uit deze oplossingen, omdat ze de mogelijkheid hebben om samen te werken met één leverancier in plaats van oplossingen van verschillende leveranciers te integreren. Hierdoor kunnen FSI's hun implementatieprojecten en -activiteiten stroomlijnen, wat resulteert in betere governance en algehele efficiëntie. 

Bovendien stelt het gebruik van deze stacks FSI's in staat om voorop te lopen in de industrie. Door gebruik te maken van nieuwe generatie cloud-native technologie kunnen ze tijdig voldoen aan de steeds veranderende behoeften van klanten. Dit stelt FSI's in staat om voorop te blijven lopen, opkomende trends bij te houden en een voorsprong op de concurrentie in de markt te behouden. 

Zowel Five Degrees als Topicus hebben uitgebreide ervaring in het leveren van robuuste oplossingen met behulp van innovatieve technologie in complexe bancaire omgevingen. Het gecombineerde aanbod omvat alles, van customer engagement tot core banking, en van kredietverlening tot vermogensbeheer, en biedt daarmee een uitgebreid pakket aan oplossingen voor financiële instellingen.