MeDirect introduceert: de private bank voor iedereen

MeDirect introduceert: de private bank voor iedereen

Utrecht, 11 mei - Het mobiele bankplatform MeDirect komt naar Nederland. De bank, die sinds 2006 actief is in Europa, betreedt de Nederlandse markt als broker en digitale vermogensbeheerder. MeDirect is er voor de grote groep Nederlanders die door traditionele banken en vermogensbeheerders wordt overgeslagen.

De markt voor vermogensbeheer wordt groter en jonger. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een partij die ze op een toegankelijke manier helpt hun financiële toekomst vorm te geven. Die is er nu eigenlijk niet: veel grootbanken geven geen advies meer en bij private banks kunnen alleen mensen terecht met een belegd vermogen van minimaal een paar ton. “Met onze Wealth SuperApp springen wij in dat gat,” zegt Job Mantz (foto), country manager van MeDirect. “Bij veel banken en vermogensbeheerders staat de klant, ondanks alle beloftes, helemaal niet centraal. Bij ons wel. Het gaat om jou: jouw geld en jouw keuzes.”

MeManaged

De vermogensbeheeroplossing van MeDirect heet MeManaged. MeDirect richt zich hiermee vooral op mensen die voor private banks te klein zijn. “Wij zijn de private bank voor iedereen,” zegt Job Mantz. “Bij een private bank moet je een hoop geld meebrengen en dan mag je een keer per jaar op de koffie komen. Wij bieden hetzelfde niveau van dienstverlening als een private bank, maar dan voor iedereen en zonder alle gedoe.”

MeDirect biedt vermogensbeheer vanaf een inleg van € 2.000 en € 100 per maand. MeDirect werkt samen met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Job Mantz: "Door onze krachten te bundelen, kunnen we de klant het beste van twee werelden bieden: een actief beheerde portefeuille met behulp van een Value-at-Risk-model en passieve producten (ETF's) om de kosten laag te houden."

MeSolo

Naast vermogensbeheer kunnen mensen bij MeDirect ook zelfstandig beleggen. MeSolo is de online broker van MeDirect. MeSolo biedt beleggers toegang tot 17 aandelenbeurzen in Europa en daarbuiten, en tot een ruim aanbod in fondsen en ETFs. Klanten betalen geen transactiekosten voor de aan- en verkoop van ETF’s en beleggingsfondsen.


Bijlagen en downloads

Foto Job Mantz.jpg
Download bestand