Peaks maakt een goed pensioen voor iedereen toegankelijk

Peaks maakt een goed pensioen voor iedereen toegankelijk 

Amsterdam, 2 mei 2023 - Een op de drie Nederlanders ligt weleens wakker van zijn of haar pensioen. Ze zijn bang dat het opgebouwde bedrag lager uitvalt dan gehoopt, of dat ze uiteindelijk niet genoeg geld hebben om van rond te komen. Voor deze mensen biedt Peaks een laagdrempelige oplossing om pensioenvermogen op te bouwen. 

Een goed pensioen is niet meer vanzelfsprekend voor iedereen. Zzp’ers, flexwerkers of mensen met gaten in hun cv hebben vaak een gat in hun pensioen. En dat gat wordt alleen maar groter: uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt dat werkenden die niet deelnemen aan pensioenfonds privé ook weinig pensioen opbouwen. Mensen die (een tijdje) geen pensioen hebben opgebouwd, halen dat in latere jaren ook niet in. Daardoor ontstaan grote verschillen in pensioenopbouw in vergelijking met mensen die wel hun hele werkzame leven sparen voor hun pensioen. 

Peaks helpt het gat te dichten 

Peaks helpt deze mensen om dit pensioengat te dichten. Bij Peaks kunnen mensen binnen vijf minuten een aanvullend-pensioenrekening openen. Daarop kunnen zij direct met belastingvoordeel geld inleggen.  

Pensioen opbouwen bij Peaks wordt namelijk fiscaal gestimuleerd: een flink deel van de inleg komt weer terug via de aangifte inkomstenbelasting: jaarlijks tussen de 37% en 49%. En het saldo op de pensioenrekening betaal je geen vermogensbelasting. 

“Daarmee biedt Peaks iedereen de voordelen van pensioenopbouw die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor werknemers met een bedrijfspensioenregeling,” zegt Tom Arends, ceo en mede-oprichter van Peaks. 

“En waar je normaal gesproken een keer per jaar een overzicht van je pensioenaanbieder ontvangt, hebben onze gebruikers op ieder moment realtime inzicht in de opbouw van hun pensioen. Pension in your pocket, noemen we dat.” 

 


Bijlagen en downloads

Open pension account-1500 x 844.png
Download bestand
Open pension account-Square.png
Download bestand